Bemutatkozik Kovács Aletta-Beatrix, a Partiumi Kutatóintézet gyakornoka

A PTKI agrárium- és tanyafelmérés programjába 2017. április-májusában három PKE-s hallgató kapcsolódik be kutatási gyakornokként.

Egyikük Kovács Aletta-Beatrix, aki adatbázisépítéssel segíti a kutatócsoport munkáját. Bemutatkozása az alábbiakban olvasható:

Kovács Aletta-Beatrix vagyok, a PKE harmad éves hallgatója.  Az „egyszerűség” kedvéért egyetemi beiratkozásnál úgy döntöttem, két szakra iratkozom fel, így a Bank és pénzügy, valamint a Szociális munka szakot végzem egyszerre. Szabadidőmben szeretek fotózni, olvasni és kocogni. Az elmúlt években igyekeztem kihasználni az egyetem nyújtotta lehetőségeket. Így az Erasmus programon keresztül volt alkalmam féléves tanulmányi úton részt venni a Budapesti Gazdasági Főiskolán, ahol új embereket ismerhettem meg és jó néhány programban vehettem részt. Valamint még alkalmam volt, nyári szakmai gyakorlaton részt venni a Debreceni Fehér Bot Alapítványnál, ahol sok dolgot megtanulhattam és megtapasztalhattam, az emberekkel való foglalkozás terén. Ami szintén élmény volt számomra, hogy 2016-ban részt vettem a Partiumi Tudományos Diákköri Konferencián. Bár az elején az motivált, hogy jól mutat az önéletrajzban, mégis útközben, megtapasztalhattam az alkotás szépségét, ami mindent felülmúlt. Így idén is jelentkeztem PTDK-ra és már nagyon várom az építő visszajelzéseket a zsűri részéről.

Különösen örülök annak, hogy most újabb kihívás áll előttem és mindazt az elméleti tudást amint eddig szereztem, gyakorlatba ültethetem.

Ne feledd: egy fiatalságod van, használd azt okosan.

forrás: ptki.partium.ro