Bemutatkozik Szabó Angéla, a Partiumi Kutatóintézet gyakornoka

A PTKI agrárium- és tanyafelmérés programjába 2017. április-májusában három PKE-s hallgató kapcsolódik be kutatási gyakornokként.

Egyikük Szabó Angéla, aki szövegszerkesztési munkával segíti a kutatócsoport munkáját. Bemutatkozása az alábbiakban olvasható:

 

Mottó: „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.”

József Attila

 

Szabó Angéla-Mária vagyok, III. éves hallgató a Partiumi Keresztény Egyetemen, Szociális munka szakon. A 2015/2016-os tanévben, lehetőségem nyílt arra, hogy a Pedagógia-modult felvegyem, s így a 2016/2017-es tanévben a Szociális munka mellett ezt is elvégezhessem.

Az elmúlt években jó néhány területen volt alkalmam kipróbálni képességeimet. Ezek között a Nagyváradon megrendezett Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia és a Széchenyi 225 Emlékkonferencia a legfontosabbak.

Külön örömömre szolgált, amikor megtudtam, hogy Partiumi Keresztény Egyetem – Partiumi Területi Kutatások Intézete (PTKI) 2016-ban útjára indította a Staféta nevet viselő tudományos folyóiratot, melyben kifejezetten egyetemi hallgatók számára kíván publikációs felületet biztosítani. Élve ezzel a lehetőséggel én is pályáztam, s így publikálásra került egyik dolgozatom. Egy másik dolgozatom publikálása jelenleg folyamatban van.

Másik, az egyetem nyújtotta lehetőség az volt, hogy ösztöndíjakra is pályázhattam. Így kétszer is részt vehettem az Erasmus+ mobilitási programban, egyszer szakmai gyakorlaton (Budapesten), egyszer pedig tanulmányi mobilitáson is (Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Nyíregyháza). A Pillangó Alapítvány keretén belül működő Barabási ösztöndíjalap részéről dicséretben részesültem.

Újabb lehetőség számomra a Partiumi Területi Kutatások Intézete által meghirdetett gyakornoki ösztöndíj megpályázása.

Hiszem, hogy kemény munkával és töretlen hittel, valamint jó tanárok segítségével elérhetem a kitűzött életcélt.

forrás: ptki.partium.ro