Bemutatkozott Nagyvárad a turisztikai kongresszuson Portugáliában

Izsák Hajnalka és Szilágyi Ferenc Nagyvárad turizmusáról tartott prezentációt a Leiriai Egyetemen szervezett nemzetközi kongresszuson.

A kongresszus előadói 27 országból és négy kontinensről érkeztek az idei rendezvényre, melyet a főszervező Leiriai Egyetem ezúttal "hazai pályán", a Peniche-ben működő Turisztikai és Tengeri Technológiák Karon szervezett meg (2016-ban Omán volt, 2018-ban pedig Ecuador lesz a helyszín). A kelet-közép európai térségből kizárólag Nagyvárad és a Partiumi Keresztény Egyetem, továbbá a Kassai Egyetem volt képviselve a rangos eseményen.

Az előadók, bár elsősorban a város turizmusának kulturális és vallási oldalát domborították ki, igyekeztek komlex bemutatót tartani a Partium fővárosáról, a történelmi múlttal, építészeti értékekkel, a város társadalmával is megismertetni a nemzetközi hallgatóságot. Az érdeklődők nem távoztak üres kézzel, mindenkinek jutott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által biztosított legfrissebb turisztikai kiadványokból.

A konferencián való részvétel remélhetőleg konkrét intézményi kapcsolatépítésben is testet ölt a közeljövőben. A PKE Gazdasági- és Társadalomtudományi Kara Erasmus-szerződés megkötését kezdeményezte a portugál egyetemmel, továbbá kapcsolatépítés kezdődött egy indiai intézménnyel is (Mumbai Management Highscool).

Img 2785Img 2793Img 2809

forrás: ptki.partium.ro