XXII. Közgazdász Vándorgyűlés

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 18-20. között Nagyváradon rendezi meg a Társaság évi legjelentősebb szakmai rendezvényét, az RMKT Közgazdász Vándorgyűlést, az idén huszonkettedik alkalommal.

Az ez évben sorra kerülő Vándorgyűlés központi témájaként a következő címet választottuk: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”.

A 22. Közgazdász Vándorgyűlés az RMKT évente megrendezésre kerülő, ugyanakkor Erdély legnagyobb magyar nyelvű nemzetközi jellegű közgazdász találkozója, ahová közel 40 előadó-meghívottat, illetve 400 résztvevőt várunk. A rendezvényt hagyományosan plenáris előadásokkal kezdjük, ezeket 6 szekció követi, amelyek keretében sor kerülhet a résztvevők nézeteinek, tapasztalatainak az előadásokkal történő szembesítésére

Az ez évben sorra kerülő Vándorgyűlés központi témájaként a következő címet választottuk: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”.  A két plenáris blokk között hat tematikus szekcióban előadásokra és műhelymunkákra kerül sor, melyek során neves előadók segítségével szeretnénk körüljárni a térségünk azon gazdasági, kulturális, üzleti és társadalmi együttműködési modelljeit, amelyek versenyképessé tehetik régiónkat, és megerősíthetik gazdaságunkat. Felismerve a gazdasági felsőoktatási intézmények együttműködésének lehetőségeit és annak fontosságát az idei Vándorgyűlés alkalmával életre kívánjuk hívni az erdélyi magyar felsőoktatási kerekasztalt is, amely szerves része lesz a programunknak. 

További részleteket a Vándorgyűlés programjáról, az előadókról, a jelentkezési feltételekről a rendezvény honlapján olvashat: www.vandorgyules.rmkt.ro.

rmkt vandorgyulesvandorgyules logo

forrás: ktk.partium.ro