Colaborare între specializările de Asistență socială ale Universității Creștine Partium și Universității Creștine din Ede (Olanda)

La invitația Departamentului de Științe Socio- Umane a Universității Creștine Partium, Dr. Bert Roor, profesor la Christelijke Hogeschol Ede (Olanda) s-a întâlnit cu membrii departamentului la 23 noiembrie 2018. Ca urmare a discuției, au fost definitivate detaliile programului de schimb de studenți planificat pentru semestrul al doilea al anului universitar. Astfel, cinci studenți olandezi vor petrece două săptămâni în Oradea în prima jumătate a lunii martie, iar în schimb, în ​​luna mai, cinci studenți UCP vor călători în Olanda.

Scopul vizitelor este ca studenții participanți să stabilească contacte personale; să dobândească cunoștințe despre societatea și cultura celorlalți pe baza propriilor experiențe; să învețe despre provocările cu care se confruntă bisericile, în special în domeniul misiunii și al diaconiei; prin aderarea la comunitatea internațională de învățare, să dobândească cunoștințe suplimentare care vor fi utilizate mai târziu în propriile locuri de serviciu. Conform planurilor noastre, schimbul de studenți va fi primul pas într-o colaborare pe termen lung între specializările de Asistență socială ale celor două universități partenere. 

forrás: szocpol.partium.ro